Hawaii-rosa

Moseplassen inviterer til x-faktor 2015- en fotokonkurranse der blomster i ulike farger er temaet.  Dagens konkurransetema er rosa.

Les mer om konkurransen, og hvordan du kan delta, på Moseplassen. Der kan du også se alle bidragene i kategorien rosa. 

Rosa-hibiscus
Med rosa som tema kunne det ikke bli noen andre. Hibiscus er favoritten fremfor noen. Denne skjønnheten står foreløpig og lyser opp på kjøkkenet. Men så snart det blir varmere i været skal hun få flytte ut.

Det finnes flere hundre arter Hibiscus. Men den vi finner i potter på hagesentrene er Hibiscus rosa-sinensis, kinesisk hibiscus eller Hawaii-rose. Den kommer i et mangfold av ulike farger og nyanser, og er like lettstelt som den er vakker.

Hibiscus vil ha mye lys, gjerne direkte sol. Nok lys gir rikelig med blomster. Når det blir varmere i været tåler de fint å stå ute. Den vil ha mye vann, men tåler å tørke ut imellom. Når temperaturene begynner å synke er det på tide å ta planten inn igjen. La den stå så lyst som mulig gjennom vinteren, og hold temperaturen over 15 grader. Den kan komme til å miste bladene, da har den gått i dvale, og bør oppbevares kjøligere.

Med litt stell så har du glede av Hawaii-rosen lenge.

Les mer om Hibiscus:

2 thoughts on “Hawaii-rosa

  1. Hawairosa er en blomst jeg forbinder med farmor. Hun hadde to store eksemplar stående i stuevinduet sitt i alle år, gamle som fy må de ha vært, knurpete grener, noen blader, stooore blomster 🙂
    Takk for minnet, hyggelig at du er med på konkurranse!

    1. Det er herlig med minner knyttet til planter, Anne. Dem har jeg også mange av, blant annet en hvit :). Veldig artig konkurranse, og ikke minst et spark bak til å prøve seg på blogging! Takk for inspirasjonen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s