Nyhagen

Langt utenfor allfarvei, dit stort sett bare trege trøndere og en og annen tysk fisketurist forviller seg finner du Nyhagen. Mosegrodd, vindskeiv og full av hemmeligheter. Det er hit vi drar når vi vil stikke oss litt bort. Og bare være til. Hver gang venter nye overraskelser.

En gang en staselig prydhage. Tålmodige, rynkete hender stelte varsomt med skjøre skudd og unge spirer. Men visste også nødvendigheten av å ta skikkelig i når buskene trengte beskjæring.

Etter at hendene gikk bort tok naturen over. Hagen har blitt en arena for kamper på liv og død, der bare den kløktigste har livets rett.

Kjemper bryter seg fram, og fortrenger de små og svake. Noen av dem har riktignok innfunnet seg med å leve et liv i skyggen, og kan heller ikke tenke seg noe annet.

I varme sommernetter dirrer lufta i uforløst spenning. Nøyaktig hva som foregår kan jeg bare gjette meg til.

Fristende humler slanger seg eggende langs greiner og utspring. Snur du ryggen til dem et øyeblikk dekker de snart hele trestammer.

Lokale nettverk av skvallerkål rekrutterer stadig nye terrorceller. Får du taket på en av dem kan du være rimelig sikker på at det dukker opp to nye.

Så har du selvsagt løvetannbarna, som har klart seg tross alle odds. Plutselig en dag står de der i all sin prakt, og stråler av skjønnhet og selvtillit.

Der har du Nyhagen, kort oppsummert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s