Tid for å tappe bjørkesevje

Bjørkesevje tappes før bladene spretter, og et stort tre kan gi inntil 15 liter sevje i døgnet. Til en liter bjørkesirup går det med omtrent 50 liter bjørkesevje. 

Bjørkesevje tappes fra mars til mai, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Siden sevja består av 99% vann kan den med fordel kokes inn til sirup. Ren sevje har kort holdbarhet, men kan også fryses.

Bjørkesevje kan enkelt tappes ved å kappe av en grein, lede den ned i ei flaske, og la det dryppe. Men det går atskillig raskere dersom du borer et hull et hull et stykke inn i stammen, fester en slange eller et strå i hullet, og lar sevja strømme.

One thought on “Tid for å tappe bjørkesevje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s