Det blir ikke nyttårsaften uten bobler i glasset, men det finnes mange alternativer til champagne. Ta fram sommerens smaker, og sprit opp både boblene og festen.
Fransk åpning
Kir Royal er en klassiker, champagne med Crème de Cassis (solbærlikør). Skal jeg sprite opp boblene, så velger jeg heller en rimelig cava fremfor edlere dråper. Og solbærlikøren satte jeg jo i sommer. For ikke å snakke om tindvedlikør, hylleblomstlikør, tyttebærlikør, kreklinglikør, multelikør. Tindved Royal står absolutt ikke tilbake for kir. Eller hva med å putte noen friske urter i glasset? Eller tørka einebær? Her står det ikke på fantasien.
Mimosa som inspirasjonskilde
Vil du heller sprite ned boblene blander du boblene med frukjuice. En klassisk mimosa består av to deler champagne, og en del ferskpresset appelsinjuice. Du kan selvsagt også pimpe alkoholfri bobler, Vinmonopolet har et godt utvalg.
Restene av julas klementiner gjør seg like godt. Eller en klunk av sommerens hylleblomstsaft, mjødurtsaft, eller hvilken som helst saft. Har du en juicer kan du jo velge og vrake i fruktfatet og prøve deg fram.

Champagnecocktail med rabarbra og bringebær
For den mer avanserte så kan jeg anbefale denne champagnecocktailen basert på bringebær, rabarbra og bobler. Fikk den servert på et kurs i regi av Trøndersk Matfestival for noen år siden, og har ennå ikke glemt den.
- 4 cl. Rabarbrasaft (iskald)
- 4 friske bringebær (iskald)
- 0,5 cl sukkerlake
- 8 cl. Champagne, cava, prosecco – fritt valg
Knus bringebærene i en iskald mugge, ha i rabarbrasaft og hell deretter iskalde bobler i muggen. Hell forsiktig for å unngå at det skummer over. Rør forsiktig om, fyll drinken opp i iskalde champagneglass og server.
Godt nyttår!